Na tržištu postoji mnogo platformi za e-trgovinu koje vam omogućavaju višejezično prikazivanje vaše WooCommerce trgovine, pri čemu je WordPressov WooCommerce dodatak jedan od najpopularnijih. Iako WordPress prema zadanim postavkama ne nudi višejezičnu podršku, lako bismo mogli napraviti trgovinu višejezičnom.

Kad postignete lokalni uspjeh, širenje vaše tvrtke u druge zemlje prirodan je sljedeći korak. Kreiranje višejezične WooCommerce trgovine može vam pomoći da prodrete na nova međunarodna tržišta i pronađete kupce koji inače ne bi znali za vaše ponude.

Za postavljanje višejezične trgovine WooCommerce bit će vam potrebne dvije stvari: WooCommerce na vašoj WordPress internet lokaciji i dodatak za prijevod.

Zašto biste trebali koristiti WooCommerce višejezični dodatak s WPMLom?

WPML tim je proizveo WooCommerce Multilingual, namjenski dodatak za upravljanje prijevodima WooCommerce proizvoda. Dolazi s izborom od preko 60 jezika od kojih one koji želite možete i dodati u svoju e-trgovinu.

Da biste pružili potpunu podršku vašoj WooCommerce višejezičnoj trgovini, morate instalirati WooCommerce višejezični dodatak. WooCommerce Multilingual je prilagođeno WooCommerce rješenje za višejezične e-trgovine WordPress stranica.

Instalacija

Da biste instalirali dodatak, idite na službenu internetsku stranicu WPML dodatka, odaberite plan i instalirajte ga. Nakon što ga instalirate, morat ćete ga konfigurirati. Kada to učinite, vaša WooCommerce trgovina je spremna za prijevod – to možete učiniti pomoću WPML dodatka na jedan od dva načina:

Opcija 1: Koristite sustav za upravljanje prijevodima za prevođenje vašeg materijala

Kao što znate, kvaliteta je važna i to morate imati na umu prilikom prevođenja vaše internetske stranice. Upravljajte čitavim prijevodom pomoću dodatka za upravljanje prijevodima.

  • Za početak idite na kontrolnu tablu prijevoda.
  • Nakon toga, odaberite sadržaj koji želite prevesti.
  • Odaberite opciju za prijevod.
  • Posljednji korak je da kliknete na „dodaj izabrani sadržaj u korpu za prijevod” gumb.

Vaš sadržaj je sada uspješno preveden.

Opcija 2: Ručno prevedite sadržaj

Možete prevesti svoj sadržaj bez zahtjeva za dodatak za upravljanje prijevodom koristeći ručni metod. Da biste preveli i ažurirali svoj sadržaj, jednostavno otvorite kontrolnu tablu i koristite ikonu plusa i ikonu dodataka.

Koje su prednosti korištenja WooCommerce višejezičnog dodatka s WPMLom?

Korištenje višejezičnog WooCommerce dodatka s WPMLom ima brojne prednosti. To je dodatak za WordPress koje su stvorili WPML programeri i koji vam omogućava prevođenje WooCommerce proizvoda.

Nakon instalacije, pruža potpunu podršku za vašu višejezičnu WooCommerce trgovinu. Također, omogućava vam  upravljanje raznim informacijama o proizvodu, kao što su:

  • Informacije o jednom proizvodu
  • Prijevodi kategorija proizvoda
  • Prijevodi oznaka proizvoda
  • Karakteristike proizvoda

To je to!

Iskreno, ne postoji bolji način za proširenje vašeg dosega na tržištu od postavljanja višejezične WooCommerce trgovine. Ne samo da će vam prevođenje vaše trgovine i pružanje lokalizovanog sadržaja pomoći da privučete nove kupce, već će vam pomoći i da povećate svoj doseg i prodajni potencijal.

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili putem obrasca ispod.