Usluge usmenog prevođenja

Usluge usmenog prevođenja pruža stručni prevoditelj koji koristi govorni ili znakovni jezik da prevede poruku s jezika izvornog govornika ili pisca na jezik slušatelja. Ovaj zadatak zahtijeva da usmeni prevoditelj zadrži i registar (ili ton) poruke kao i značenje koje stoji iza te poruke. Usmeno prevođenje je zvučni oblik komunikacije gdje se izgovori najmanje jedna poruka u komunikaciji.

Usmeno prevođenje je postalo najpopularnija, a u isto vrijeme i jedna od najkompliciranijih lingvističkih usluga u današnjem globaliziranom komercijalnom svijetu. Prilikom usmenog prevođenja, ličnost prevoditelja je od vitalnog značaja iz razloga što ga vaš strani partner doživljava kao primarnim izvorom informacija.

Postoje  dva glavna oblika usmenog prevođenja: simultano i konsekutivno  prevođenje:

– Simultani prevoditelji slušaju što govornik govori i tu poruku istovremeno prenose na drugi jezik.

– Konsekutivni prevoditelji slušaju što govornik govori i prenose poruku na drugi jezik nakon što je govornik pauzirao.

Različite vrste usluga usmenog prevođenja

Kako bi pružio uslugu usmenog prevođenja, usmeni prevoditelj može prenijeti poruku osobno , telefonom ili putem video razgovora. Usmeno prevođenje će rezultirati jasno i točno ako usmeni prevoditelj jasno čuje poruku , dobro razumije temu i ako tečno govori i izvorni i ciljni jezik. Minimalni zahtjevi za usmenog prevoditelja su stručno poznavanje jezika, respektabilan izgled, jake komunikacijske vještine i poznavanje specifične prirode vašeg poslovanja. Danas poznavanje jezika više nije neobično, a poslovna komunikacija širom svijeta postala je zanimanje.

Nudimo sljedeće vrste usmenog prevođenja koje su doživjele veliki porast popularnosti posljednjih godina zbog svoje isplativosti i fleksibilnosti  bilo gdje da se nalazite:

  • Telefonsko usmeno prevođenje

Usluga koja povezuje dvoje ljudi koji trebaju razgovarati na dva različita jezika preko trosmjernog poziva. To je povoljna usluga koja se prilagođava vašem rasporedu i može se postaviti za nekoliko minuta. Odlična je za sastanke i znatno povoljnija nego usmeno prevođenje na licu mjesta.

  • Usmeno video prevođenje

Povezuje ljude kojima je potrebna pomoć u razgovoru na različitim jezicima s usmenim prevoditeljem koji je obično stacioniran u pozivnom centru sa slušalicama i video kamerom. Za tvrtke širom svijeta koje imaju za cilj širenje kroz učinkovitu komunikaciju, naše usluge usmenog video prevođenja su idealno moderno rješenje , a sada su postale važan aspekt svakodnevne poslovne komunikacije.

Svjesni smo da su vaše potrebe prevoditeljskih usluga složene i detaljne. Te pojedinosti su nam važne. Imajte na umu da će vam trebati više od same usluge usmenog prevođenja. Da biste pokrili svaki aspekt, trebat će vam usluge stručne agencije za usmeno prevođenje.

Naši usmeni prevoditelji su temeljito provjereni kako bi zajamčili najveću kvalitetu njihovog rada. Oni su stručnjaci u svojim oblastima i pružaju najtočnije moguće usmeno prevođenje.

Naši stručnjaci za usmeno prevođenje olakšavaju i pojednostavljuju višejezičnu komunikaciju za poduzeća širom svijeta. Kontaktirajte  K&J Translations da odmah dobijete usmenog prevoditelja koji će se pobrinuti za vaše klijente koji govore više jezika i koji će poboljšati vaše korisničko iskustvo.

Osim usluga prevođenja, pružamo i sljedeće usluge:

– sudski prijevodi,

– grafičko oblikovanje prevedenog teksta (ako grafički format prijevoda mora odgovarati izvornom tekstu. Preporučuje se osobito ako je izvorni tekst u .pdf formatu, sadrži slike i tablice ili ako je skeniran).

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.hr ili putem obrasca ispod.

Učitaj datoteku
Besplatna
procjena