Podešavanje višejezičnosti vaše Squarespace internetske stranice uglavnom se radi s ciljem dosezanja novih tržišta. Samo 53% korisnika interneta govori engleski, što znači da propuštate 47% tržišta.

Vlasnici Squarespace stranica, kao i svi drugi koji posluju putem interneta, trebalo bi da razmisle o prevođenju internetskih stranica kao o strategiji za poboljšanje budućih prodajnih prilika.

Što je potrebno prevesti?

To zavisi od vašeg pristupa i od tog da li želite potpuno višejezičnu Squarespace internetsku stranicu, na kojoj klijenti mogu kupovati robu i usluge od vas ili vam je potrebno samo nekoliko prevedenih stranica da pružite kontekst višejezičnim korisnicima.

Kako napraviti višejezičnu internetsku stranicu na Squarespaceu?

Prvi problem na koji ćete naići jeste da je prevođenje vaše Squarespace internetske stranice teško – iz razloga jer nije namjenjena za uporabu na drugim jezicima. Squarespace je nedavno objavio vlastitu višejezičnu opciju.

Međutim, postoje različita dodatna rješenja koja možete koristiti da svoju Squarespace stranicu učinite dvojezičnom, a sva imaju različit postotak uspješnosti, pa ćemo detaljno proći kroz svako od njih.

Za početak, Squarespace ne nudi prevoditeljske usluge. Prije nego počnete s pravljenjem stranica na novom jeziku, trebat ćete prevesti vaš sadržaj koristeći ljudsko ili automatsko prevođenje.

Drugo, Squarespace predlaže da se naslovna stranica koristi kao početna stranica vaše internetske stranice, tako da potrošači mogu odmah izabrati svoj jezik.

Kako napraviti višejezičnu Squarespace internetsku stranicu

1. Napravite Weglot nalog

Svi vaši prijevodi bit će uskladišteni na vašem Weglot nalogu kojim ćete moći da upravljate.

2. Dodajte svoje nove jezike

Zaslon će se pojaviti nakon što vaš Weglot račun bude uspostavljen i potvrđen.

Unesite internet adresu svog domena, jezik originalne internetske stranice i jezike na koje želite da ju prevedete. Ako želite, možete kasnije izmijeniti jezike na koje želite prijevod, a zatim kliknuti na „dalje” da biste prešli na sljedeći korak.

3. Podesite jezično osobite poddomene

U ovoj fazi koristit ćete svoje DNS zapise za povezivanje Weglota sa svojom internetskom stranicom. Za početak, idite na Postavke> Domene u administratorskoj oblasti  Squarespacea (ako imenom vašeg domena upravlja Squarespace). Bit će navedeno pod „Upravlja Squarespace”. Zatim odaberite „Napredne postavke” s padajućeg izbornika.

DNS se može unijeti kada to bude potrebno. Na kraju, pri vrhu, kliknite „Spremi”.

4. Dodajte svoj jezični izbornik

Posljednji korak u pravljenju dvojezične Squarespace internetske stranice je dodavanje jezičnog izbornika u prednji dio. Vaš Javascript kod se može pronaći u odjeljku „Postavke projekta” na vašoj Weglot kontrolnoj tabli.

Kopirajte i zalijepite ovaj kod u odjeljke „Postavke” > „Napredno” > „Injekcija koda” i „Zaglavlje” na Squarespace kontrolnoj tabli. Ako ovo polje već ima sadržaj, jednostavno zalijepite Weglot kod poslije toga sadržaja.

To je to!

To je sve što morate uraditi! Vaša Squarespace stranica sada je višejezična!

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili putem obrasca ispod.