Svoju internetsku stranicu možete otvoriti prema novim tržištima i korisnicima tako što ćete ju prevesti i poboljšati njihovo iskustvo. To bi moglo rezultirati porastom: broja obožavatelja, prodaje, preuzimanja ili drugih statističkih podataka, ovisno o vašim ciljevima.

Ova funkcija je posebno korisna ako vaša internetska stranica ili poduzeće surađuje s korisnicima iz raznih zemalja ili ako se nalazi u zemlji s brojnim službenim jezicima (npr. Kanada, gdje su i francuski i engleski službeni jezici).

Što je to Weglot?

Weglot je WordPressov dodatak za prijevod koji se glatko integrira s vašom internetskom stranicom, kompatibilan je s WordPress temama i dodacima te pruža sučelje prilagođeno korisnicima za one koji žele brzo i jednostavno prevesti svoju internetsku stranicu.

Weglot prepoznaje sadržaj vaše internetske stranice (uključujući stavke izbornika) i automatski ga prevodi na jezik koji navedete nakon instalacije i aktiviranja. Zatim možete održavati prijevode svoje internetske stranice putem kontrolne table u Weglot cloudu (za to će vam trebati Weglot nalog) pomoću vizuelnog uređivača, koji vam omogućava da po potrebi vršite ručne izmjene prijevoda.

Upute korak-po-korak

  1. Za početak idite na WordPress.org imenik dodataka te preuzmite, instalirajte i aktivirajte Weglot Translate dodatak.
  2. Sljedeći korak je dobivanje API (programski interfejs za aplikacije) ključa, koji možete dobiti besplatno kreiranjem Weglot računa. Vaš API ključ će se pojavit, zajedno s poveznicom do vaše vlastite nadzorne table. Vratit ćemo se na to kasnije, ali za sada, kopirajte vaš ključ i idite nazad na svoju WordPress stranicu.
  3. Nakon što kliknete na novu opciju Weglot u vašem WordPress administratoru bit ćete preusmjereni na svoju stranicu za postavljanje prijevoda. Pomoću ove stranice možete napraviti nove prijevode za svoju internetsku stranicu i odlučiti kako će se oni pojavljivati u WordPressu.
  4. Započnite lijepljenjem API ključa u prvo polje, a zatim počnite raditi na svom prvom prijevodu. Odaberite jezik koji želite kao odredišni jezik, a zadržite engleski kao izvorni jezik.
  5. Sljedeći odjeljak vam omogućava da prilagodite izgled izbornika jezika na svojoj internetskoj stranici. Možete prilagoditi njegov dizajn, kao i mjesto na kojem će podrazumijevano da se pojavljuje na vašim stranicama.
  6. Na kraju, možete odrediti iznimke kako biste ograničili prijevode na određena područja vaše internetske stranice. Kad završite, kliknite Spremi izmjene i vaša će internetska stranica biti višejezična! Da biste vidjeli rezultate, idite na svoju internetsku stranicu i potražite izbornik koji ste napravili.

To je to!

Možda će vam biti teško prevesti vašu internetsku stranicu na brojne jezike, pogotovo ako sami ne govorite više jezika. Međutim, koristeći Weglot Translate dodatak možete, bez mnogo vremena i truda, izraditi internetsku stranicu koja ima sve prednosti za strance lako udovoljava njihovim potrebama.

Odvojite malo vremena da razmislite o jezicima od kojih će vaša internetska stranica imati koristi, a zatim koristite Weglot Translate za brzo dodavanje prijevoda na vašu internetsku stranicu!

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili putem obrasca ispod.